Succesverhaal Stefanie Remue – Zakenkantoor Remue

 

Als jonge ondernemer je plek vinden in het familiebedrijf, het kan best uitdagend zijn. En al zeker als vrouw in een mannenwereld, die de verzekeringssector nog steeds is. Stefanie Remue, zaakvoerder van zakenkantoor Remue, zocht en vond rust en duidelijkheid tijdens een traject bij n2coaching. “Vandaag sta ik sterker in mijn schoenen en neem ik mijn rol als leider op”. Ontdek haar verhaal.

“Vandaag sta ik sterker in mijn schoenen en neem ik mijn rol als leider op.”

 

Ik kwam toevallig in contact met n2coaching via LinkedIn. In eerste instantie twijfelde ik of coaching wel iets voor mij was. Maar op dat moment had ik het moeilijk om alle ballen – ondernemer, leidinggevende, mama – in de lucht te houden. Ik wilde groeien in die verschillende rollen en tegelijkertijd ook meer tijd vrijmaken voor mezelf. Dus besloot ik om het een kans te geven. Na een eerste online kennismakingsgesprek klikte het meteen.

Focus op leiderschap

Van bij de eerste sessie had ik het gevoel dat ik vrijuit kon praten. Door de juiste vragen te stellen, kwam coach Sofie al snel tot de kern: mijn plaats in het familiebedrijf. 

Ik werkte ondertussen 15 jaar in de zaak, maar was er nooit echt in geslaagd om mijn rol als leider op te nemen. Achteraf bekeken was dat een van de grootste uitdagingen in het traject.

Enerzijds hadden mijn ouders het moeilijk met loslaten, anderzijds vond ik het zelf een uitdaging om tegenover hen op mijn strepen te staan. Op operationeel vlak lukte dat al wat beter dan op strategisch vlak. 

Intensief en onderbouwd traject

Mijn traject liep van september tot februari en was best intensief. Tweewekelijkse gesprekken, met vooraf telkens een lijst met reflectievragen ter voorbereiding. En tussendoor kreeg ik aandachtspunten mee om aan te werken tegen de volgende afspraak. Ja, er komt wel wat huiswerk bij kijken. Maar dat zorgt ervoor dat je geëngageerd blijft.

De aanpak van n2coaching is zeer gestructureerd en onderbouwd. Aan de hand van het enneagram bijvoorbeeld kreeg ik een duidelijker beeld van wie ik ben en wat mijn drijfveren zijn. Alle afspraken worden ook op voorhand ingepland. Daarnaast is Sofie een coach die echt betrokken is bij haar klanten. Tussen de afspraken door kreeg ik regelmatig een interessant artikel of een leuke quote doorgestuurd. Na afloop ontving ik, bij wijze van afscheidscadeau, een PowerPointpresentatie met foto’s en inzichten uit het traject. Ik kijk er af en toe nog eens naar terug en besef zo opnieuw welke weg ik heb afgelegd.

Meer rust en duidelijkheid

Ik had nooit verwacht dat het traject zo emotioneel en confronterend zou zijn. In het begin had ik mijn twijfels, maar doorheen het traject ben ik gegroeid. Ook mijn ouders zagen de meerwaarde. Tijdens het traject verander je niet alleen zelf, je omgeving verandert mee.

“Ik durf eindelijk tijd voor mezelf te nemen.”

 

Vandaag heb ik meer rust en duidelijkheid gevonden. Ik durf alleen beslissingen te nemen, zonder telkens de toestemming van mijn ouders te vragen of even te checken bij mijn medewerkers. Ik sta sterker in mijn schoenen en neem mijn rol als leider op.  Ik heb zelfs het gevoel dat ik dichter bij mijn mensen sta.

Ook als persoon ben ik veranderd. Zo kreeg ik tijdens het coachingtraject de tip om een meditatie-app te downloaden. Mocht je me dat zes maanden geleden hebben gezegd, dan zou ik je niet geloofd hebben. Nu mediteer ik bijna dagelijks, ook al is het maar vijf minuten. Ik durf eindelijk een moment voor mezelf te nemen.

Er hangt zelfs een post-it aan mijn scherm met daarop ‘Tijd voor jezelf is ok’, om me daaraan te blijven herinneren.

De toekomst

Naast de waardevolle persoonlijke inzichten en inspirerende eyeopeners vloeiden uit dit traject ook zeer concrete acties. Ik plande individuele groeigesprekken met elk van mijn 18 medewerkers en gaf een strategische presentatie bij de start van het nieuwe jaar. Zaken die ik absoluut wil blijven doen.

Als ik naar de toekomst kijk, wil ik vooral dicht bij mijn mensen blijven. Door zaken sneller bespreekbaar te maken en situaties meteen aan te pakken. Vroeger bleef ik wel eens hangen in het overdenken en vulde ik de zaken soms in voor een ander. Voor het kantoor heb ik de ambitie om te blijven groeien en een goede service te leveren aan onze klanten. Blijf ik op termijn alles zelf doen of moeten we de structuur herbekijken? Dat wordt de volgende uitdaging.

Groeien als ondernemer en als mens

Of ik een traject bij n2coaching zou aanraden?

Absoluut. Iedere situatie is natuurlijk anders. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat nodig is om te groeien en vooruit te gaan. Als ondernemer en als mens. N2coaching heeft de expertise in huis om te bepalen aan welke aspecten van je leiderschap je kan werken. Het traject heeft me antwoorden gegeven op vragen waarvan ik voor het traject zelfs niet wist dat ik ze had.

Nu besef ik dat het cruciaal is om jezelf goed te kennen vooraleer je anderen effectief kan aansturen. N2coaching heeft me hierbij uitstekend begeleid.

Is dit iets voor jou?

Herken je je in het verhaal van Stefanie? Wil jij ook groeien en je leiderschap opnemen? Vraag dan hier een vrijblijvend online kennismakingsgesprek van 30 minuten aan. Ik luister graag naar jouw uitdagingen en hoe ik je kan helpen.