Wat levert individuele coaching voor jouw sales team op?

 
Graag start ik deze blog met enkele reflectievragen voor jou als sales manager/zaakvoerder die verband houden met de persoonlijke ontwikkeling van je sales team. 

 

  • Waarover ben jij tevreden wat betreft de kwaliteiten van je sales team?
 
  • Geef jij hen de mogelijkheid om zich continu verder te blijven ontwikkelen?
 
  • Welke begeleiding bied je meestal aan: een algemene klassieke verkooptraining of een individueel coaching traject?
 
 

Meestal wordt een verkooptraining in groep voorzien met de focus op het aanleren van nieuwe technieken/vaardigheden. Maar wat gebeurt er na die training? De eerste weken na de training past een deel van het sales team een deel van de geleerde kennis toe, een ander deel blijft gewoon werken zoals vóór de training. Na enkele maanden is er bij de meeste sales professionals geen tot weinig verandering in het gedrag op te merken. 

Daarom ben ik van mening dat training het beste ondersteund wordt door individuele coaching nadien. 

In een individueel coaching traject bepaalt de sales professional de doelstelling waarrond hij/zij wil werken. In de coaching sessies bekomt de sales professional nieuwe inzichten in zijn/haar gedrag, overtuigingen en waarden. Deze laatste zijn meestal de aanleiding waarom een sales professional wel of niet bereid is om een nieuwe vaardigheid aan te leren. De vraag die hij/zij zich stelt: “Is het aanleren van deze nieuwe vaardigheid in lijn met mijn overtuigingen en brengt dit mij dichter bij een belangrijk doel dat ik voor mezelf heb gesteld? 

Wat levert individuele coaching voor jouw sales professional op?

  • Groter zelfbewustzijn in zijn/haar gedrag en de impact ervan op de klanten
  • Groter zelfvertrouwen
  • Inzicht in eigen sterktes, valkuilen, patronen, overtuigingen
  • Inzicht in eigen identiteit
 

Dit alles zorgt ervoor dat jouw sales professional zichzelf beter leert te begrijpen, dat hij/zij beseft dat elke klant anders is en zich kan aanpassen aan de behoeftes van de klant. Hierdoor onstaat er een betere klantenrelatie en zal de verkoop vlotter verlopen en meer omzet gerealiseerd worden.

 

Wil je meer te weten komen hoe sales coaching jouw sales team kan helpen, contacteer me dan vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek.

Until You Spread Your Wings
You Will Have No Idea How Far You Can Fly.